Husmor
Varje gång jag gör något husligt som tar mer än en kvart så känner jag mig som en hemmafru från 50-talet. Hälften av gångerna irriterar det mig något vansinnigt och andr ahälften roar det mig nätan lika mycket. Det handlar oftast om det är något jag väljer att göra eller om det är något jag känner att jag måste göra.
Idag valde jag att laga middag. Vi lagar middag ganska ofta under vintern, men nästan aldrig på sommaren. Dels är vi nästan alltid ute på kvällen och dels är det alldeles för varmt att stå vid spisen. Men idag fick jag en inspirationssmäll och bad Aris skjutsa mig till affären innan han skulle gå på sitt kvällsskift på hotellet.
Resultatet blev ris, sås och fisk. Såsen är det häftiga här, den blev nästan som en sötsur kan man säga... Ingredienser: 1 äpple, 3 morötter, 1 citron, 1 lök, 2 klyftor vitlök, en halv liten knöl ingefära också en grönsaksbuljongtärning (ville ha selleri också, men den var slut). Alla safter pressades ut med vår magiska juicemaker (vet inte vad de heter, men man stoppari frukt eller grönsaker med ska och kärnor och allt och så kommer juicen ut i en behållare på ena sidan och alla slaggprodukter i en behållare på andra - skitcoolt!). Lite redning på det och så putter i ca 45 min. Lite fisk frästes upp i olivolja och så hälldes såsen över - voila! Jätteenkelt och jättegott!
The drag är dock att diska den där jäkla maskinen sen, den har typ en miljon delar och vissa är nästan omöjliga att ens få loss från basmaskinen. Men men, så värt!
Nu känner jag mig mörbultad men tillfredsställd. Svärmor tog Elli på morgonen och Aris under dagen så att jag skulle få jobba och sen vila, så jag kände verkligen lust att ge något tillbaka - till Aris då, tror inte att sväris skulle imponeras av mina smakkombinationer...
Elli somnade tidigt idag och här sitter jag mätt och belåten med mig själv. Nu är kvällen min med tillhörande chokladkex, coca cola och serien In Treatment.
Idag valde jag att laga middag. Vi lagar middag ganska ofta under vintern, men nästan aldrig på sommaren. Dels är vi nästan alltid ute på kvällen och dels är det alldeles för varmt att stå vid spisen. Men idag fick jag en inspirationssmäll och bad Aris skjutsa mig till affären innan han skulle gå på sitt kvällsskift på hotellet.
Resultatet blev ris, sås och fisk. Såsen är det häftiga här, den blev nästan som en sötsur kan man säga... Ingredienser: 1 äpple, 3 morötter, 1 citron, 1 lök, 2 klyftor vitlök, en halv liten knöl ingefära också en grönsaksbuljongtärning (ville ha selleri också, men den var slut). Alla safter pressades ut med vår magiska juicemaker (vet inte vad de heter, men man stoppari frukt eller grönsaker med ska och kärnor och allt och så kommer juicen ut i en behållare på ena sidan och alla slaggprodukter i en behållare på andra - skitcoolt!). Lite redning på det och så putter i ca 45 min. Lite fisk frästes upp i olivolja och så hälldes såsen över - voila! Jätteenkelt och jättegott!
The drag är dock att diska den där jäkla maskinen sen, den har typ en miljon delar och vissa är nästan omöjliga att ens få loss från basmaskinen. Men men, så värt!
Nu känner jag mig mörbultad men tillfredsställd. Svärmor tog Elli på morgonen och Aris under dagen så att jag skulle få jobba och sen vila, så jag kände verkligen lust att ge något tillbaka - till Aris då, tror inte att sväris skulle imponeras av mina smakkombinationer...
Elli somnade tidigt idag och här sitter jag mätt och belåten med mig själv. Nu är kvällen min med tillhörande chokladkex, coca cola och serien In Treatment.
Kommentarer
Postat av: Tina
Det låter som du får en skönt kväll!!! Njut!
Postat av: Marie
Skönt att Efi kunde ta hand om lille Aris en stund så du kunde få lite lugn och ro :) hi hi
Postat av: Jo
Tina: Ja, verkligen!
Mamma: Ja, hon är verkligen hjälpsam :D.
Postat av: Eva Henriksson
In treatment är bra ! kul med matlagningen. undrar vilken fisk? Fryst? Skönt att äta hemma ibland. Vad tyckte Aris? Lagar Efi fisk ofta?
Kram!
Postat av: bogdana eriksson
hej!Beundrar din styrka i det varma klimatet!Dessutom hålla på med mat!Beundrarsvårt!Vi har det svalt här i sveadalen!20 grader!Må så gott!
Trackback