Baktag

Tänkte baka bröd idag. Vill ha i solrosfrön och linfrön, i övrigt ska de vara vanliga (typ hälften vete- och hälften lite grövre mjöl). Hur gör man dem saftiga?

Kommentarer
Postat av: Tina

Mitt bästa baktips är: låt degen jäsa ordentligt. Ofta mer än det står i receptet. Då brukar brödet (eller bullarna) bli som godast!

2010-02-22 @ 16:38:32
URL: http://greklandochjag.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Man köper dem på bageriet? :O

2010-02-22 @ 17:01:34
URL: http://headmusic.blogg.se/
Postat av: Jo

Tina: Perfekt timing på ditt svar! Jag har 10 minuters jästid kvar men förlänger den nu då. Kanske dubbel jästid är bättre?



Johanna: Jo, förvisso... Men om man nu är hemmafru då? Förresten är jag alldeles galen av abstinens, kommer inte in på din bloggjävel! Ge mig de nya inloggningsuppgifterna! Logga in på msn! Visa dig för i helvete, jag saknar ju dig!!!

2010-02-22 @ 17:08:26
Postat av: Eva Henriksson

Inte för mycket mjöl.Arbetas väl MEN nu är det väl klart?

Kram!

2010-02-22 @ 17:39:22
Postat av: Morfar

Mycke' smör!

2010-02-22 @ 18:40:43
Postat av: Johanna

Oj, jag har ju bytt lösenord och har glömt skicka det till dig! Förlåt!! Började just undra varför du inte sagt grattis till förlovningen än. :P Ska skicka dem genast. Och jag saknar dig också. Helt sjukt mycket. Puss! (Och om du nu ska vara hemmafru så är väl den hemliga ingrediensen kärlek och det har du ju massor av.)

2010-02-23 @ 10:19:08
Postat av: JO

What what WHAT!? Förlovning!!?? Sjukt grattis! Men jag ska gratta dig på rätt ställe också. PUSS!!!

2010-02-23 @ 11:39:12
Postat av: Tina

Hur gick det? Jag kom på en till grej. Degen ska gärna vara lite lös (nästan lite kladdig). Som Eva skriver ska man akta sig för för mycket mjöl. Då blir det lätt torrt.

2010-02-23 @ 18:33:39
URL: http://greklandochjag.blogspot.com/
Postat av: Rebecka

Käraste Johanna! Kan vi inte baka bröd under veckan jag är hos dig??? Jag vill baka brööööd!

2010-02-23 @ 23:04:28
URL: http://www.stint.nu
Postat av: Jo

Tina: Ja, jag gjorde den lös och det blev jättegoda bullar. Tog alla era tips. Tack för hjälpen!



Rebecka: Klart vi kan! Det är ganska kul och det blir så gott! Puss!

2010-02-24 @ 13:11:19
Postat av: Morfar

Vad menar du med att gratta på rätt ställe???? menar du hemma eller var?

2010-02-24 @ 19:54:58
Postat av: Jo

Nej, alltså... I ett mer privat forum, typ msn eller telefon eller så.



Bröllopet får jag givetvis försöka komma på, men det dröjer ett till ett par år, så det är lugnt.

2010-02-24 @ 20:05:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0