Tribute till vindruvan
Jag vet att de innehåller massor av socker, men det är ju fortfarande frukt och därmed måste de ju innehålla en massa nyttigheter med. Jag äter i alla fall varenda en med gott samvete. Fast det gör jag nog med allt, fniss...
Citronkycklingen blev förresten en riktig hit! Knaprigt skinn, god, syrlig smak, alldeles perfekt mjuka potatisar och köttet föll av benen vid minsta beröring. Sen smälte alltihop i munnen. Mmm... kan inte komma över hur lätt det var heller!
Jag hyllar också druvan...MEN i form av RAKI men denna höst får jag försöka klara mig utan eftersom ekonomin i år inte tillät en Kreta resa. Däremot har familj och vänner trakterats Citronkyckling både på längden och tvären, jag har stulit receptet från "Katerina" i Rethymnon (ett hål i väggen nedanför fortezza)...saknar dock en Raki efter middagen. Citronkyckling är en rätt som är både enkel och billig och som dessutom impar på de flesta och impa vill man ju =). Tänk om kunde få hem lite Raki till vintern (drömmer) så kanske kylan och snön inte blev så tung.
Tänk hos min dotter växer en vindruvsranka med små nu mogna blå druvor. Så goda!
HÄRLIGT MED HÖSTENS GÅVOR. Men Raki kunde inte jag få i mig.....Citronkyckling låter gott......Skönt med temperaturen som sjunker hos er. Vi älskar oktobertemperaturen.9 okt.åker vi.
Vi håller tummarna den 7 när lillprinsen kommer ut.Kram
Sanna: Hade det inte varit för att det var så riskabelt så hade jag kunnat skicka dig en flaska ju, synd! Själv har jag svårt att få ner raki överhuvudtaget... Rakomelo går bra - raki med honung.
Eva: Så fint! Kan de växa i Sverige? Jag har också önskemål om att odla egna vindruvsrankor i nya huset. Men det väl år innan de bär frukt...