En eftermiddag på stranden

Jag var på stranden igår och fick syn på två lustiga figurer i vattnet. Den ena var stor och hade kalt huvud och hårig kropp och den andra liten med stor kalufs men helt naken kropp - vilket par!


Jag tänkte att jag inte fick gå miste om chansen att lära känna två såna unika varelser, så jag kallade upp dem till min filt och spenderade hela eftermiddagen med dem. Den lilla håriga var helt oförståelig, hon snackade konstant, men jag förstod inget hon sa, hon klappade dessutom händerna hela tiden. Den store kunde engelska, så vi hade en trevlig pratstund.


Sedan tröttnade till slut den lilla lustiga och med teckenspråk var hon väldigt tydlig med vad hon menade. Jag misstänker att hon ville ha sin store kompis för sig själv. Så jag packade ihop och begav mig hemåt. Det var ändå en trevlig eftermiddag, även om den fick ett lite abrupt slut.




Framsteg

Elli har gjort många framsteg den senaste tiden.

Nu har hon fyra tänder, två uppe och två nere. Hon sitter stadigt och har idag till och med ställt sig i krypställning från sittande. Hon står och svajar men vågar inte ta steget att börja krypa, men det dröjer nog inte många dagar. Hon har börjat acceptera välling från flaska och äter det mesta med stor aptit. Hon har också den senaste tiden börjat vilja stå (med hjälp förstås) hellre än sitta.

Lilla bollhuvudet.



Här kan man skymta hennes två nedertänder.

Mormor, mamma, vän.

Min mamma är vacker och speciell, det blir extra tydligt när hon kommer hit. Kolla bara här.

1. Vi var på ett bröllop och någon frågade Aris morbrors fru om det var hans fru. Denna någon pekade inte på mig utan på mamma. Lite olustigt mitt i det lustiga på nåt sätt...
2. Då svarade denna moster att nej, det var Aris frus syster, den yngre systern (jag) var hans fru.
3. Då fick Aris syster rycka in och säga att nej, det var inte Aris fru, men inte heller svägerska, utan hans svärmor.
4. Personen i fråga trodde inte riktigt på vad han hörde, utan skrattade som om någon drog ett skämt för honom. Mycket roligt.

5. Alla tyckte att likheten mellan mig och mamma var slående, men inte en enda av massor av människor frågade om vi var mor och dotter. Alla sa med självklarhet i rösten att "Detta måste ju vara din syster!".
6. Antal frierier som jag vet om: 1.
7. Antal stalkers: 4-5

Och då var mamma mest här i rollen som mormor och gick inte ens ut särskilt ofta.

I övrigt är hon älskad av familjen här, i synnerhet Aris ena syster, alla tycker att hon är så snäll och fin och söt. Det känns bra det.

Men jag skiter egentligen i allt det där. Hon kunde få vara ful och lukta illa for all I care. Jag vill bara ha henne här, nära. Att äta frukost med, att få barnpassning av (Aris mamma i all ära, men inget går upp mot ens egen), att gå ut och ta en drink med, att snacka skit med, att sitta tyst med... Att ha.

Månaden då hon var här var så himla mysig och det gick alldeles för fort att vänja sig vid hennes närvaro. När hon åkte lämnade hon ett hål i mitt lilla ömtåliga hjärta och nu dröjer det ända till jul innan vi ses igen. Elli som blev så bekväm med och glad för sin mormor kommer inte komma ihåg henne till nästa gång. Ja, det smärtar ganska mycket...

Men vi ser framåt, julen med julgran och glitter och god mat och varma ullhalsdukar ligger där som en liten klapp och väntar på oss. Vi kommer alla tre, biljetterna är redan bokade (20 dec till 4 jan). Så mysigt vi ska ha det!





Beboula vet hur man klär sig till jul. I år ska hon för första gången få träffa jultomten!

Buena Vista Social Club

Förra måndagen åkte jag med ett gäng vänner till Chania för att gå på konsert, Buena Vista Social Club hade kommit ända från Kuba för att underhålla oss, och det tackar vi för. Aris var tvungen att vara kvar på hotellet för att checka in några viktiga gäster, så det blev en kväll utan vare sig man eller barn. Jag kände mig ung, som om jag var i typ... 24-årsåldern.

Aldrig har jag väl varit på en så bra spelning, musiken gjorde mig lycklig ända in i själen, som jag sa till min kompis Nikos "Sån här musik är som medicin, en människa som spelar och sjunger såhär varje dag kan aldrig vara olycklig.", han höll med. Vi dansade barfota och klappade och skrattade och shakade våra rumpor så vi hade grym träningsvärk dagen efter. Spelningen varade i två timmar och när de sa att det var dags för sista låten så trodde jag att de skämtade, jag kunde inte tänka mig att det kunde ha gått mer än en halvtimme. Magiskt, people, I tell you.

Efteråt sprang min söta väninna Zoes pojkvän Teo runt och ville ha autografer och foton med var och en av alla musikanterna. Deras engelska var ok, men Zoe envisades med att jag skulle prata spanska med dem och det gick väl sådär. Allt jag nu lärt mig på grekiska verkar ha suddat ut det jag kunde på spanska, så det blev en intressant språkmix, som vi skrattade, speciellt mina grekiska kompisar.

Vid ett på natten kom vi iväg från arenan och då tyckte grabbarna i gänget att det var läge att käka middag, så in på en restaurang for vi och killarna beställde lammkotletter, pommes, och diverse starters till hela gänget. Det var inte lätt för min del att trycka ner sån mat vid den tiden. Dessutom hade ögonlocken börjat kriga med min vilja att vara alert.

Vid halv tre satte vi oss i bilen på väg tillbaka till Paleohora och vid fyra var jag hemma igen. Jag somnade bums.

Dagen efter väcktes jag vid halv tio av att Aris ringde mig från hotellet, han tyckte det var dags att hämta lilla beboula som för första gången spenderat kvällen och natten hos farmor. Ok, no problema. Upp på cykeln och iväg till svärmor, väl där fick jag veta att det lilla monstret fortfarande sov, men jag packade ner henne i vagnen och tog hem henne ändå, lilla sötbubblan. Allt hade gått strålande, hon hade accepterat mjölk från flaskan och somnat i vagnen vid elva. Två gånger hade hon vaknat till under natten, men lite vaggning senare hade hon slocknat igen. Vilken underbar känsla det är att veta att hon nu klarar av att lämnas bort över natten.

Innan mitt kamerabetteri dog så hann jag ta lite bilder på folket jag var med, men det var tyvärr innan spelningen drog igång.



1. Zoe med sina chips i bilen på väg till Chania.
2. Pax med kameran och min nya supersöta väninna Eloise (kallas Ellie!) som kommer från England.
3. Nikos med skägget och hans kompis Giorgos.
4. Zoes helroliga pojkvän Teo.

Tillbaka

Ok, mamma har åkt hem, hettan har flugit sin kos (nu njuter vi av sommardagar i klass med den perfekta svenska sommarvärmen - strålande sol och runt 30 grader), lilla Elli är alldeles underbart perfekt på alla sätt man kan tänka sig och jag har varit på en fantastisk konsert - Buena Vista Social Club - med nya fina vänner.

Så, det är skam att bloggen har fått lida så som den gjort. Men nu ska jag försöka komma igen.



Puss på alla er som hängt kvar!

Tossebollen

Ibland testar jag nya grejer, oftast när jag är uttråkad. Här om dagen resulterade detta testande i frisyren  ni ser nedan. Lite Björk eller bara tossigt? Hur som helst så var det ett försök till att få en vild och lockig look som misslyckades i och med att jag inte hade tålamod att vänta tills håret blev helt torrt. En annan gång...


Sommar, sommar, sommar...

Jag är så hemskt ledsen för min frånvaro, håll ut, jag tror att den är temporär. Just nu är det så mycket - jobb, besök från lilla mamma och lille Måns, sommar med sol och bad, ett hus att se efter... vad mer... just det! En bebis. Min bebis. Världens sötaste. Snart nog är det vinter igen och då kommer ni inte hinna läsa allt jag skriver eftersom ni har balanserade liv med rutiner. Själv lever jag halva året och bloggar andra halvan.

Ah well... Ni få som har orkat hänga er kvar kan få njuta av några små bilder. Kram så länge!


Yoghurt är skitgott!!


Mormor är en rolig filur - och nya bästisen.


Baljan is the place to be i sommarhettan.


Jag (blond igen!) och mamma på Third Eye.

RSS 2.0