En liten munk i mitt sovrum

Ellis kalufs växte och växte, så som kalufser brukar. Luggen hängde ner i ögonen på henne, vilket hon i ärlighetens namn inte verkade bry sig nämnvärt om. Men hennes farmor suckade ljudligt varje gång hon såg de "retade små ögonen" (fri tolkningsöversättning), och Aris var snabb att hålla med sin mamma (hur gick det till?!). Min egen mor fnissade nervöst och drog snabbt Elli till sig och menade att det inte alls behövde göras något åt de små testarna som skymde sikten när jag förde det på tal, men så vet vi ju alla att hon är närmast sjukligt besatt av långt hår, och har en manisk fobi för allt som innebär att man kapar av hår. Tydligen har det med nåt trauma från hennes barndom när hon tvingades ha pojkfrilla och vara stjärngosse på lucia att göra. Själv gillar jag också långt hår, men jag gillar kort med, och mittemellan och upp och ner. Jag gillar ju variation (om någon nu missat det). Så blev jag till slut nyfiken på hur lilla bollhuvudet skulle se ut i lugg så de gamla saxarna dammades av och jag började klippa. Det är inte helt lätt att klippa en ettåring ska ni veta, även om man har frisörutbildning. Men jag lyckades till slut.

Resultatet (fniss)?

Ja, alltså, jag vill ju börja med att säga att min lilla dotter bär på fantastiska gener och är alltid söt (ast i världen). Men jag får nog erkänna att hon nu också ser lite rolig ut. Ungefär som en munk.

Slutsats?

Det är tur att hår växer ganska fort.

Bilder? Ja, snart...



...

Vi har varit i Sverige och det var underbart. Det är lika underbart att vara hemma igen, och att få kramas med min store nalle.

Elli och jag hade fantastiskt kul och hon verkade charma byxorna av alla hon mötte.

Nån direkt skrivinspiration har jag dock inte. 

Bear with me.

Becki kommer!

Jag har precis fått reda på att en jättegod vän kommer hit i slutet av oktober, lagom till att jag blir gräsänka för att Aris ska åka en vecka till sin älskarinna Gavdos (det är en ö, no need to worry). Ibland kan saker inte tajmas mer perfekt.

Att det dessutom var flera år sen jag sist såg Rebecka, och att hon är en av mina allra äldsta och bästa vänner, gör bara det hela ännu mer kittlande underbart.

Vi ska gå promenader i solen (som natuligtvis kommer stråla), laga goda middagar och dricka vin och prata om allt och inget in på småtimmarna. Precis som för så många år sen (minus middagarna och vinet och byt ut promenader mot trädklättring). Och leka med Elli förstås. Massor.

Wohoooo!!!



Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag,
för det är Ellis födelsedag.
HURRA HURRA HURRA!
HURRA HURRA HURRA!

Igår firade vi med tårta och kalas in på sena natten och idag tar vi det lugnt. Lilla Elli är ingen bebis längre, utan en riktig liten flicka! Grattis min lilla pärla, jag älskar dig in i evigheten!


Den hemmagjorda tårtan som tog fyra timmar att göra blev väldigt fin. Mindre god dock...

Undrar om man är lika ambitiös varje år?

Far och dotter förbereder inför kalajset.

Ellis första ljus!

Den enda bilden med oss alla tre, synd att vi alla ser lite miffo ut.

Också en bild på den riktiga födelsedagsflickan idag, min älskade lilla tosseboll!




Himlen i min famn

Alltså, såklart att man älskar sitt barn, det gör alla friska människor tror jag, det sitter i instinktshjärnan liksom. Man älskar dem mer än något annat, och det kommer alldeles av sig självt, och försvinner inte. Sen har de perioder då de är jobbiga, så är det, då kan man eventuellt i några sekunder/minuter/timmar, beroende på intensiteten i jobbiheten och förälderns stressnivå i allmänhet, undra varför man skaffade barn alls, eller kanske till och med önska att de inte fanns. Men den där undran eller önskan är såklart inte verklig och när jobbigheten är borta så får man massiva skuldkänslor och undrar hur i hela världen man ens kunnat snudda vid tanken på ens gosenalles icke-existens, plötsligt är det ens största rädsla igen.

Men det där var egentligen bara en parentes, för i mitt fall är de där stunderna så sällsynta att de knappt existerar, för min allmänna stressnivå är väldigt låg och Ellis jobbighet knappt existerande.

Däremot händer det att jag blir yr, så yr att jag måste blunda och fälla ner huvudet en stund för att återfå balansen, yr så att jag nästan mår illa. Yrseln orsakas av intensiteten i den kärlek jag kan fyllas med när jag ibland tittar på henne. Det kan vara när hon precis har vaknat och tittar på mig med sina mörka ögon och sitt stora leende, och hennes sovhesa röst piper fram några glädjeljud i min riktning. Eller när hon, utan att jag ens ber henne, lutar fram sin lilla mun mot min för att pussas. Eller när hon är trött och gnällig och till slut får komma i min famn och direkt slappnar av och borrar in sitt huvud i min hals och låter sina små fingrar mjukt leka i mitt hår. Eller när hon sitter djupt försjunken i nån leksak och varken hör eller ser något som försigår i hennes omgivning, den lilla, lilla kroppen, så fulländad och perfekt, i en helt egen värld i min. Eller när hon går sina första, stapplande, men mäkta stolta steg. 

Då faller himlen ner i min famn, solen blir blek i jämförelse, allt blod i kroppen går till hjärtat och hjärnan blir yr. Yr så att jag måste blunda och fälla ner huvudet en stund för att återfå balansen...

Man har dåliga dagar, dåliga tider till och med. Men så länge jag har min Elli, så är jag i grunden en lycklig människa. Elli har fulländat mig och kärleken jag känner är så stor att detta inlägg känns som en förolämpning mot den. 

Elli, om du någon gång läser detta, så ska du veta att ingen, och ingenting kommer någonsin att vara viktigare för mig än du. Vad som än händer älskling.

Spontanresa

Om en och en halv vecka är vi i Sverige, jag och Elli. Lagom spontant och härligt va? En liten vecka blir det bara, men det räcker för att hålla oss till jul sen. Nu när det är verkligt, när jag har biljetterna i min hand så längtar jag nåt kopiöst, det var lite som att släppa ut en hemlängtansdemon som legat och lurat långt inne i nån gömma. Här ska käkas lakrits, promeneras på Malmös gator, bäras vinterjacka, käkas godis i mammas soffa och kramas. Kramas massor.

VI KOMMER!!

Hon går!

Elli går, hon tar massor av steg och kan stanna och stå hur länge som helst och, och, och! Hon är verkligen alldeles fantastisk, min dotter. Knappt en vecka innan första födelsedagen. JAG ÄLSKAR MIN ELLI MEST I HEEEEELA VÄRLDEN!!!

Fit for fight

Ojojoj... jag har börjat på aerobics! Tjohej, tjohopp, fläng hit, fläng dit och flaxa med benen tills de är bedövade. Det går bra, än så länge. Vi får se vad jag säger senare idag efter andra passet. Nu ska denna rumpa pumpas!

RSS 2.0