Myskväll

Ikväll skulle Aris kolla fotboll så jag och Elli fick tjejkväll. Gud så mysigt! Jag lagade supermorsamat: snabbmakaroner och bacon med ketchup som sås och som vi njöt! Sen fick Elli välja film och valde (surprise, surprise!) Nalle Puh. Jag plockade fram salta lakritskarameller och choklad och förberedde saft. Som tur var så hade Elli ätit sig mätt på maten och åt bara ett par bitar gottis (tur som i tur för hennes hälsas skull, inte tur som i mer för mig!). När Nalle Puh tog slut lyckade jag övertala Elli om att byta film, så vi kollade på ett par avsnitt Pippi också. Hon lever sig verkligen in i filmerna och eftersom vi idag tittade tillsamman så blev det ganska interaktivt. Vi kommenterade händelser och diskuterade vad som skulle komma härnäst.

Mitt i filmtittandet och godimumsandet fick jag en panikkramp i magen, så stark att jag skrek rakt ur och böjde mig dubbel. Då tittade Elli på mig med sina stora bruna ögon och klappade mig på kinden. Sen frågade hon "Ont?" och jag sa att jag bara fick lite ont i magen. Då pussade hon magen och frågade "Glaj?". Jag gick på toa och förlöste min magplåga, Elli övergav Pippi och följde med in på toa för att kolla läget, till slut svarade jag henne "Ja, nu är mamma glad." "Mmm." svarade Elli nöjt och återvände till TV:n. En spåtant sa till mig att Elli har varit min mamma i ett tidigare liv och just i den stunden kändes det verkligen så.

Efter lite mer TV-tittande vände sig Elli om och sa till mig "Mjek å nanna..." (Mjölk och nanna). Då var klockan tio och way past her bedtime. Vi fixade en flaska mjölk och stoppade om och nu sover hon sött på sin lilla kudde. Gullungen.

Det är mäktigt vad kärleken bara växer. Jag känner mig alldeles nyförälskad i Elli de senaste dagarna. Kan inte få nog av henne och vill bara var nära henne hela tiden. Mitt lilla troll...

Jag vill också gilla sånt!

Idag vid 18-tiden:

Jag: Sugen på PIZZA, Oddysseas har öppnat igen, vad säger du?
Han: Mmm, pizza...
Jag: Ja, du kan ju köra och hämta sen när jag lägger Elli.
Han: Visst.

....

Jag: Men vad gööör du?
Han: Fixar middag.
Jag: Men, men, men... Pizzan då?
Han: No worries, jag hämtar pizza åt dig.
Jag: Men ska du äta det där (pekar på hans kaninmat), medan jag käkar pizza?
Han: Ja.

....

Jag: Mnjam, mnjam, mnjam. Goood pizza.
Han: Krisp krasp, krisp krask, krisp krasp...
Jag: Tycker du verkligen att det där är lika gott som pizza?
Han: Man vänjer sig.
Jag: Jag är avundsjuk. Hoppas att jag också gillar ångkokta grönsaker med olivolja och citron när jag blir gammal. Oj... Jag menar, stor. Oj, jag menar... Vis, givetvis.
Han: Om du verkligen vill så.

Han åt alltså en middag bestående av broccoli, rödbetor, morötter, gröna bönor och potatis. Ångkokta och serverade med citron och olivolja. Inte ens salt. Och det berodde inte på lathet eftersom han ju hämtade pizza åt mig. Enbart karaktär.

Mycket mycket avundsvärt. Men jag tror fortfarande att jag njöt mer av middagen än han.

Och nu njuter jag av choklad. Jag gillar njut.

Upprepning lär?

Jag minns min lillebror Måns. När han var liten, och jag med för den delen, älskade han att kolla på film. I bestämd form. Han älskade att kolla på en film - Robin Hood. Han tittade på den ofta, kanske varje dag? Vi kunde alla citat utantill och Måns vill aldrig se något annan än Robin Hood.

Jag minns våra lässtunder på kvällarna, mamma eller pappa läste för oss varje kväll innan läggdags. Jag och storebror Jim fick välja bok varannan kväll. Jim var på många sätt visare än andra barn i hans egen ålder och gillade variation. Jag däremot valde alltid samma bok - De tre små grisarna (den hade rosa omslag). Jim suckade ofta ljudligt när jag hade gjort mitt val, och ibland försökte han pedagogiskt förklara för mig att det är mer spännande med en annan bok. Men det hjälpte föga, lika mycket som Måns ville se Robin Hood varje dag, ville jag höra sagan om grisarna.

Det är tur att man kan minnas sånt, för annars hade jag nog blivit orolig för Elli. Innan jul tittade hon BARA på Pippi Långstrump, efter jul var det BARA Pettson och Findus som gällde. I Thailand gick en hel månad med Musse Pigg spelandes på vår bärbara DVD-spelare. Igår var jag så trött på Musse att jag satte i "fel" DVD i spelaren - Nalle Puh. Behöver jag berätta att Elli nu bara vill titta på Nalle Puh? Varken Pippi, Pettson eller Musse är längre intressant.

Det måste ju fylla en funktion. beteendet att vilja upprepa saker. Rutin. Men visst måste det finnas gränser?

Baktag

Tänkte baka bröd idag. Vill ha i solrosfrön och linfrön, i övrigt ska de vara vanliga (typ hälften vete- och hälften lite grövre mjöl). Hur gör man dem saftiga?

Drömmar...

I natt drömde jag att jag strosade runt på Coop Forum hemma i Malmö. När jag kom fram till godissektionen hittade jag en massa paradisaskar, mums! Sen fick jag syn på nylanseringen: Paradis - femkilospaket!

Vilken dröm...

Svart söndag

Elli börjar verkligen bli en riktig flicka nu. Inte nog med att hon pratar mer och mer för varje dag som går, hon börjar ha åsikter också, om precis allt. T ex vill hon inte ha byxor på sig längre, bara klänning eller kjol, och silka skor som ska sitta på fossingarna har hon också mycket bestämda åsikter om. Idag har hon ratat sina underbart sköna små UGGs för ett par svarta lackskor med lite, lite klack. Just nu springer hon omkring i pyjamas, gröna strumpor och dessa lackskor.

Vi började dagen med en minnesgudsstjänst för Aris kusin som dog för 40 dagar sedan. Det var sorgligt såklart, mest kanske för att han var så ung när han gick bort, men en lång och jobbig kamp mot cancer fick sitt slut och på nåt sätt tror jag att det var skönt att äntligen få bli befriad från denna djävulska sjukdom.

Efter det intog vi vår söndagslunch uppe i vackra Anidri, fantastisk mat och storslagen utsikt gjorde oss på lite bättre humör. När vi kom hem igen så kastade jag och Elli oss i säng och sov tre timmar medan Aris umgicks lite med några kompisar som hade kommit ner från Chania över helgen.

Nu kollar Elli på Pippi, Aris kollar match och jag, ja, det är väl ganska uppenbart.

Livet är verkligen fint.

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen, efter en ganska seg hemresa. Redan de sista dagarna i Koh Jum blev jag sugen på att få komma hem, men sedan väntade två nätter i Bangkok, två långflyg, en natt i Aten och ett kortflyg innan jag äntligen fick komma hem.

Grekland välkomnade oss med 18 plusgrader och krispiga vindar - så ljuvligt! Elli var så ofantligt glad att vara tillbaka, det var helt otroligt att se. Hon har skrattat och lekt och ätit med sällan skådad aptit (vilket inte säger lite när det gäller henne). Varenda människa hon möter springer hon skrattande fram och kramar och hennes leksaker har nog aldrig fått så mycket uppmärksamhet. Det är underbart att se.

Thailand var givetvis alldeles underbart. Lata dagar, massor av bad, lek och sömn. God mat såklart, och underbara människor. Det är värt att betona, thailändarna är nog ett välsignat folk, oberoende om de är muslimer eller buddhister så är de alla lika vänliga och harmoniska, jag är fortfarande förbluffad.

Så, härlig semester, och härlig hemkomst. Nu väntar ett litet skrivjobb, lite syeri, en lång och förhoppningsvis ganska lugn marsmånad innan april då vi har påsk, Ellis inskolning på dagis, ett bästisbesök av Rebecka och säsongsstart för hotellet att se fram emot. Sen blir det sakta men säkert varmt och sommar med besök, jobb, långa kvällar och fläktar och vattenmeloner och bad och allt annat som sommaren här för med sig.



Kära vänner

Nu sitter vi på Phuket flygplats och väntar på flyget till Bangkok. Där stannar vi sedan i två nätter och sedan en natt i Aten. Anländer till Paleohora den 17:e.

Varför blev ni oroliga era knasbollar? Sa jag inte att vi befann oss på en ö där det fanns mycket sparsamt med elektricitet? Att gå i värmen in till byn bara för att blogga var aldrig särskilt lockande.

Vi är bruna och glada och nöjda med vår semester. Mer info och bilder när vi kommer fram.

KRAAAM!!

Koh Jum

Vi njuter och har det bra har pa underbara Koh Jum. Elli behover alltid ett par dagar for att slappna av i den nya miljon, men hon har antligen kommit till ratta och klanger lite mindre pa sin mamma an i borjan. Fortfarande mycket, men mindre.

Har egentligen inte mycket mer att saga just nu, mer an att vi slappar och ater och badar och sover. Vi har ingen el och lyssnar till ljudet av faglar, apor, vagor och rassel fran djungeln. Fina grejer...

Detta internetcafe hittade vi i den narliggande byn. Valdigt pittoreskt alltihop, onskar att ni alla fick uppleva det.

RSS 2.0