Maximos

Nu är Maximos nästan 21 månader och busigare än någonsin. Jag vill bara göra en liten lista på vad han gör och säger, för man glömmer så snabbt och det är så oerhört kul att ha sedan.

Ordförrådet är litet men naggande gott:

Nä - Näsa
Mam - Mat
Eeeee! - Heeej! och Hejdå!
Mamma - Mamma
Waaau! - Wow och bil
Ta - Tack och varsågod
Yaya - Yaya (farmor) (detta har han bara sagt någon gång och jag är osäker på om det kanske var en slump)

Han springer som en liten galning och fullkomligt Ä L S K A R bilar. Han rullar omkring som en dåre här hemma på sina åkbilar (han har en bil, en lastbil och en häst med hjul), det går snabbt och han skriker "Ooooo!" när han kommer susande. En riktig huligan. Max klättrar upp på alla stolar och bord han kommer åt, försöker sabotera där han kan (han har hällt ut olivolja hemma hos sin farmor de senaste tre gångerna han varit där) och älskar att få uppmärkssamhet genom bus. Han älskar att springa ifrån en, kikar bakåt, ler stort och pinnar på så gott han kan. Han hatar att tvingas sitta still i vagn eller barnstol, blir vansinnig och skriker och bankar sina små nävar eller sitt huvud tills man blir rädd att han ska göra sig illa. Släpper man honom fri så sticker han så att gå ut och dricka kaffe, eller äta på restaurang har blivit väldigt svårt. Blir nog en hemmasommar i år.

Han älskar att kolla på film, favoriterna är Björnbröder, Bilar och Nalle Puh, men ser också gärna Askungen och Snövit. Han kan sitta still och titta en hel film igenom vilket är ganska ovanligt för en så liten grabb (huruvida det är något bra eller dåligt är jag inte så säker på förstås).

Maximos älskar att mysa, han kommer ofta springande mot mig med armarna utfällda för att ge en kram. Det är sanslöst gulligt. Han kan vinka, pussas och skicka slängpussar och på morgnarna ligger han ofta i min säng en liten stund och myser, innan det är dags att gå upp. Då vill han krama min hand på sin mage. Han är lätt att somna, man bara lägger honom i sängen med sina nappar och sitt lejon och släcker och går, så somnar han själv. Han dricker dock gärna fortfarande en flaska mjölk på natten/tidig morgon.

Självlysande busblick
Trackback
RSS 2.0